Kurser i pileflet

Pilekursus

Jeg holder mange kurser i pileflet både for nybegyndere og folk, der har flettet mange gange.

Kurserne i pileflet for begyndere og øvede i pileflet:
På kurset vil kursister der ikke har flettet før, blive vejledt igennem at lave en rund kurv med hank. Enkelte vil kunne nå en lille ting mere. Kursister, der har flettet før, vil kunne afprøve ovale, firkantede eller andre typer af flet. Derudover vil der blive gennemgået noget om høst, opbevaring og iblødsætning af pil.

Kurser i flet med pilebark

Forskellige teknikker i flet med pilebark, som f.eks. hexagonal,  windmill og diagonal  flet vil blive gennemgået. Der vil ikke være mulighed for at flette almindelig kurveflet på kurset.

Kursus i pileflet til haven

På dette kursus vil det være muligt at flette blomsterstativer, stauderholdere, rundaser til krydderurter og mange andre ting der kan bruges i krukker/potter, i haven, på terrassen eller altanen. Kurset kræver ingen forkundskaber.

Kursus i flet med levende pil

På dette kursus kan kursisterne lære at flette forskellige slags små træer og  søjler. Der flettes i levende pil, det vil sige at pilen vil gro videre, hjemme hos kursisterne. Kurset kræver ingen forkundskaber.

Kursus i flet med forskellige materialer

På dette kursus kan flettes med pilebark, plastik folie, plastik strimler(pakkebånd), forskellige græsser, peddigrør, sjener, siv og andre materialer. Dog ikke almindelig pileflet. Kurset kræver ingen forkundskaber.


Ind imellem er jeg også på kursus

Pileforeningen afholder hver andet år et flettetræf, af en uges varighed, på en højskole et sted i Danmark. Jeg har deltaget på følgende workshops i disse uger:

2021 Ring borders v/ Charlotte Ramsing og Peeta Tinay USA

2019 Specialflet/kanter v/ Jenny Chrips, England

I 2015 Weaving on brances v/Joe Hogan, Irland

2013 Rush, flet med siv/søgræs v/Felicity Iorns, England

2011 Hexagonal flet i pakkebånd (Plastik) v/ Susanne Wittingham

2009 Bendwood chairs v/ Anne Mette Hjørnholm, Danmark

2007 Flet med pilebark v/Anna-Maria Väätäinen, Finland

I februar 2015 var jeg sammen med Benthe Nielsen en uge hos Linda Moward ved Oxford i England og forsøgte at lære Mad Weave.

I april 2012 var jeg på kursus hos Joe Hogan i det vestlige Irland. Det var utrolig spændende og lærerigt at flette en af Joes “POTS

I november 2009, var jeg hos Tom Günther i Sosua i Den Dominikanske Republik.
Vi var 9 pileflettere fra hele landet, der var afsted i 14 dage i november 2009.
Først flettede vi i blade fra kokospalmer. Dernæst var vi i regnskoven for at hente lianer, som vi senere flettede almindeligt rammeværk med. Ligeledes så vi også på lokalt flet.

Jeg har været på utallige kurser hos Steen Madsen, både i Haraldsted og på højskole i Haslev

Save

Save