Pilehegn og pilehytter

Jeg laver pilehegn, pilehytter, piletunneler og andet i levende pil, der skal gro videre, hvor det bliver sat. Når pilen er levende vokser det videre på stedet. Efterhånden som årene går bliver pilen tættere og tykkere og bliver derved en integreret del af voksestedet.

Levende pilehegn, pilehytter og piletunneler er fantastiske elementer i haven. En pilehytte kan være et rigtig sjovt sted at lege og gemme sig for de små. Levende pilehegn kan dele en have op, så hvis man fx vil have en terrasse et sted i haven, kan pilehegnet skærme af på en naturlig måde.

For at plante pil skal jorden, det skal sættes i, være forarbejdet og græs og andet skal fjernes, så pilen ikke skal kæmpe for at komme i gang med at gro.

Man planter levende pil i foråret, så snart frosten er gået af  jorden. Det er meget vigtigt, at der den første månedstid kan blive vandet næsten dagligt.

Nedenstående billedere er fra et projekt ved Stestrup Skole nær Tølløse, som jeg lavede sammen med Tom Staack-Petersen for Holbæk Kommune.

Der vi lavede 6 hytter med en diameter på 180 cm og 50 meter hegn rundt om et bålhus.

Pilehytter
Marts/April 2013
Pilehegn
Marts/April 2013
pilehegn
Marts/April 2013
Marts/April 2013
Marts/April 2013
levende pilehegn og pilehytter
Juni 2013
Juni 2013
Juni 2013
levende pilehytter
Juni 2013

 

En mening om “Pilehegn og pilehytter”

 1. Kære Mie Bendixen.
  Fuldstændig fantastiske billeder af dine projekter! 🙂 jeg drømmer om at skabe mine drømme som er meget lignende.
  Jeg ønsker mig sådan at lære teknikker og hvad der må høre med af materialer til specifikke projekter. Min lille familie, mine forældre og jeg køber bolig sammen. Grunden består af to matrikler og vi har alle brug for vores og hver vores privatliv i den skønne natur. Jeg ønsker at blive guidet en smule så jeg kan stå for at skabe det 🙂
  Her hvor vi bor nu har jeg, med min fars hjælp, rammet vores teresse ind i pileflet, og det er bare fedt at arbejde med, helt enig med dig 🙂
  Kan du hjælpe mig nærmere min drøm?

  Kærlig hilsen Jan Toxværd

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.